Annons
BT frågade runt på stan och kollade vad boråsarna tycker om planerna för Pallaskvarteret.
Borås • Publicerad 17 april 2011
Lena Daifallah
Lena DaifallahFoto: Anton Hedberg
Terese Granlöf och Sandra Windell, 12 år, Brämhult
Terese Granlöf och Sandra Windell, 12 år, BrämhultFoto: Anton Hedberg
Karin Forsum
Karin ForsumFoto: Anton Hedberg
Pierre Wenberg
Pierre WenbergFoto: Anton Hedberg

Pierre Wenberg, 51 år, Centrum

– Jag bodde i Molde i Norge innan. Då gjorde de exakt samma sak, smällde upp ett jättehus. Det livade verkligen upp. Invånarna var skeptiska innan men sedan älskade de det. Jag tycker det är kul att det händer något i stan. Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig at bo där, det blir inte så långt att flytta heller nu bor jag på andra sidan Sandwalls plats. Men om man ska satsa mycket pengar vore det bättre at bygga in Knalleland till ett stort köpcentrum och ta bort Pinocchio och sätta dit en knallegubbe istället. Det skulle jag vilja ha.

Annons

Terese Granlöf och Sandra Windell, 12 år, Brämhult

– Vi tycker inte det är bra med ett stort hus för vi behöver mer affärer. Vi har tillräckligt med hus. Ingen av oss skulle vilja bo så högt upp för vi är båda höjdrädda. Men det är jätteroligt om det blir en galleria i stan, det behövs. Man skulle istället kunna satsa på fler lekplatser kanske andra museer och en ny teater, roliga saker.

Lena Daifallah, 59 år, Norrby

– Jag tycker inte om det, det blir en för stor uppstickare. Jag tycker mer om låga, klassiska hus det är vackrare, som i Alingsås. Jag skulle inte vilja bo där, jag har bott i höghus en gång, det räcker. Tänk att bo högst upp och så fungerar inte hissen. Men det är inte fel att satsa på bostäder. Men då ska de inte vara så dyra så att ungdomarna har råd. Det kan vara ettor och tvåor. Som det är i dag har ungdomarna inte råd att flytta hemifrån.

Karin Forsum, 35 år, Gustav snart 3 år, Brämhult

– Jag tycker det är bra med lite högre hus i stan. Jag är positiv till allt som är nytt. Man har ju tänkt i 20 år att det borde bli något snyggare på den här platsen. Jag tycker att det ska satsas på affärer och restauranger, det kommersiella. Jag kan tänka mig att bo där, men kanske inte högst upp, det är ju inte mycket trafik, men priset kommer väl bli väldigt högt. Jag tycker nog att det är den här platsen som är i störst behov av att göras om i stan, även om det finns fler ställen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons