Annons

De sommarjobbar som statister

Linnea Burén och Arvid Thulin har fått annorlunda sommarjobb.
Borås • Publicerad 27 maj 2008
I sommar ska Linnea Burén och Arvid Thulin klä sig i 1700-talskläder och guida på Borås museum.
I sommar ska Linnea Burén och Arvid Thulin klä sig i 1700-talskläder och guida på Borås museum.Foto: JAN PETTERSSON

Under fyra veckor skall de i 1700-talskläder visa upp sig och guida på Borås museum.

– Jättekul sommarjobb, tycker Linnea Burén och Arvid Thulin som i vanliga fall går estetiska programmet på gymnasiet och spelar teater på fritiden.

Annons

De är två av de 100 ungdomar i Borås som fått ett av kommunens feriejobb. Lena Lundgren och Kristina Nilsson på Borås stads arbetsmarknadsinsatser har nu lottat ut de hundra platserna bland gymnasieungdomarna som sökt feriejobben.

Trots att en del tackat nej kommer alla platser att fyllas. Det finns omkring 70 reserver som sökt men inte hade tur i första lottningen.

Kommunledningen har anslagit pengar så att antalet feriejobb för gymnasieungdomarna blir lika många i år som förra året.

Jobben på Borås museum är nya för året liksom arbetet i Äventyrsskogen. Det är Hässlehus fritidsgård som bygger upp en lägerplats för alla fritidsgårdarna i kommunen.

De traditionella jobben i djurparken, campingen, badplatserna, gatukontoret och kyrkogården erbjuds även i år. Några ungdomar får också jobb på Göta fotboll och Playa Våglängd.

Kravet för att få feriejobb är att man är inskriven i gymnasieskolan och bor i Borås, berättar Lena Lundgren och Kristina Nilsson.

Ungdomarna måste kunna jobba sex timmar om dagen under fyra veckor. Lönen är 53,50 kronor i timman för dem som är under 18 år. Över 18 år är lönen 58,50 kronor. Vid helg eller kvällsarbete utgår ersättning för obekväm arbetstid.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons