Annons

De fick priser för mattespel

Konstruera ett mattespel om geometri.
Borås • Publicerad 13 maj 2009
Pristagarna i mattetävlingen samlade, med vinnarna från Kinnarumma skola längst fram
Pristagarna i mattetävlingen samlade, med vinnarna från Kinnarumma skola längst framFoto: Lennart Magnusson

Det var uppgiften alla klasser i åk 4 i kommunen fick. På tisdagen var det prisutdelning på Borås Tidning.

Förra året, som var det första som Matematikutvecklinsgruppen i Borås ordnade en mattetävling, och som BT sponsrade, var intresset riktigt stort. Uppgiften var då mer allmänt hållen.

Annons

I år var det alltså geometri som gällde och då blev det tydligen genast mycket svårarer. Bara fyra bidrag lämnades in för bedömning. Bidragen kom från Borgstenaskolan, Ekarängskolan, två bidrag, samt Kinnarumma skola.

Juryn provspelade, bedömde och vägde olika argument för och emot tills man fick fram de tre pristagarna.

Och på tisdagen var alla de tre pristagarklasserna på Borås Tidning för att ta emot sina priser. Men först fick de var sin Festis och sen titta på en film om Borås Tidning som handlade bland annat om Elfsborgs serieguld, alltså om att tävla och att vinna.

– Det var ett riktigt ordentligt arbete vi hade för att skilja de olika spelen åt, sa Mats Jonsson, en av medlemmarna i Matematikutvecklingsgruppen.

Under folkets jubel fick så representanter för de tre klasserna en efter en komma fram och ta emot prispengarna ur Håkan Palmborgs, VD på BT, hand.

Först tredjepristagarna, klass 4 B Ekarängskolan, sen klass 4 Borgstena skola och sist, men som vinnare, klass 4 Kinnarumma skola.

– Det blir nog en resa till Liseberg för pengarna inom kort eftersom en av eleverna skall flytta, berättade läraren Catrin Berg- Andersson.

Borgstenaeleverna kanske sparar sina pengar några år, till en skolresa i åk 6. Och Ekarängskolan kanske köper glass för sina eller något annat i samband med en picknick.

Göran Glans
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons