Annons

Dagen då Toarp blommar upp

Över 1 000 personer kom till Toarpsdagen för att bland annat ta en titt på de 45 lokala utställarna. Här avslöjades också Årets företagare i Dalsjöfors – som inte fick några blommor.
Borås • Publicerad 19 september 2010
Lena Pettersson från Coats. visar stolt sitt jättetäcke.Mikael Hansen med sin dragster klädd som VW Corrado.
Lena Pettersson från Coats. visar stolt sitt jättetäcke.Mikael Hansen med sin dragster klädd som VW Corrado.Foto: Ingemar Brink
Anna-Lena Tholvin, Årets företagare i Dalsjöfors 2010.
Anna-Lena Tholvin, Årets företagare i Dalsjöfors 2010.Foto: Ingemar Brink

Dalsjöfors snart accelerationssnabbaste bil hörde till blickfången i det stora parkeringstältet vid Dalsjöfors företagspark som är själva navet för Toarpsdagen.

– 2011 blir premiärsäsong, säger Mikael Hansen och visar sin till dragster ombyggda Volkswagen Corrado.

Annons

Möjligen ska dragstern symbolisera den accelerationskraft som finns i näringslivet i Dalsjöfors kommundel.

– Toarpsdagen är en möjlighet för företagen att visa upp sig och sina produkter. Men det är också en träffpunkt för oss som bor och verkar här, säger Tore Andersson, ordförande i Företagarna i Dalsjöfors, som arrangerar Toarpsdagen.

En del är på plats för att sälja, andra inte.

– Vi säljer ju inget direkt till konsument men vi vill gärna visa upp vad vi gör, säger Lena Pettersson från Coats, världsföretaget som har stort lager i den gamla Almedahlsfastigheten.

På Toarpsdagen kunde Coats stolt visa upp det 1000 lappar stora täcke som har sitt ursprung i tidigare Toarpsdag. Många flitiga ha varit med och arbetat på det.

Sista dagen! Varje argument ska ut!

Det gällde för de politiska partier som tagit vara på möjligheten att omvända den sista dagens tveksamma.

Höjdpunkt var avslöjandet av Årets företagare i Dalsjöfors, en utmärkelse som Företagarna står bakom.

– Årets företagare i Dalsjöfors är?Anna-Lena Tholvin! kunde Företagarnas Tore Andersson förkunna från scenen.

Anna-Lena driver blomsterhandeln Dalsjöfors Trädgård. I motiveringen fanns bland annat att hon medverkat till ett framgångsrikt generationsskifte.

Annons

Det visade sig också att Årets företagare också är snabb på hjul, eftersom hon har en bakgrund som motocrossförare. Som blomsterhandlarer uppvaktades hon med god mat istället för blomsterkvast.

 Årets företagare, Anna-Lena Tholvin, driver blomsterhandeln Dalsjöfors Trädgård, blomsterföretag i tredje generationen.

 Redan 1936 startade Per Andersson företaget. Då handlade det mer om grossistverksamhet. Han hade lärt sig branschen i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Senare tog sonen Olle vid och nu är det sondottern Anna-Lena som driver det hela.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons