Annons

Carlsson och Sahlin lunchtalade i Borås

Solen sken varmt på S-ledaren Mona Sahlin och veteranen Ingvar Carlsson när de lunchtalade på ett välbesökt Stora torget i Borås.
Borås • Publicerad 2 september 2010
Foto: Lennart Magnusson

– Jag är stolt över vår sjunde partiordförande, men inte nöjd förrän hon är vår första kvinnliga statsminister sa Carlsson.

I skuggorna ruvar dock oroande opinionssiffror för den rödgröna oppositionen, och Ingvar Carlsson inledde med att kritisera de borgerliga för skrämseltaktik och negativa budskap om Mona Sahlins lämplighet som statsministerämne.

Annons

– Hon har varit minister i många år och partisekreterare när vi vann 45 procent av rösterna i 1994 års val. Jämför detta med Reinfeldts erfarenhet innan valet 2006 Han har själv sagt att han fick stå i skamvrån under Bildt, men detta är inget vi använt mot honom. Vi tog en sakdebatt istället, sa Carlsson.

Mona Sahlin betonade att valet, trots allt för mycket tal om små procentsatser hit och dit, handlar om stora ideologiska skiljelinjer som är tydliga bara man ser efter.

– Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov, så kan min ideologi uttryckas. Är det någon som tror att Fredrik Reinfeldts förvärvsavdragstrappa bara har fem steg? Nej, det kommer att komma fler steg, och om fyra år kommer Sverige vara ett annat land om alliansen får fortsätta, varnade hon.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons