Annons

Cancergala – givande skolprojekt

Johanna Bertilsson och Johanna Loeb ville göra något som betyder något.
Borås • Publicerad 26 april 2008
Johanna Loeb och Johanna Bertilsson har arbetat med sitt projektarbete, en kväll till förmån för barncancerfonden, sedan i höstas. Igår kväll var det dags.
Johanna Loeb och Johanna Bertilsson har arbetat med sitt projektarbete, en kväll till förmån för barncancerfonden, sedan i höstas. Igår kväll var det dags.Foto: Bengt Lagerstedt

Deras projektarbete i skolan blev en kväll till förmån för barncancerfonden på X&Y.

Från början skulle det bli en klassisk barncancergala i Boråsparken. Men när X&Y, där Johanna Bertilssons extrajobbar, tackade ja till att vara med, förändrades planerna.

Annons

– Nu når vi unga, som kanske inte skulle komma på en barncancergala. Det är ett sätt att förena nytta med nöje. Men utan sponsorerna och hjälp från X&Y hade vi aldrig klarat detta, säger Johanna Bertilsson.

Igår kväll var det dags för ”galan” på X&Y. Med hjälp av sponsorer hade Johanna och Johanna ordnat modevisning, band och show. En stor del av intäkterna från inträdet igår tillfaller barncancerfonden.

– Nu är det blandade känslor. Det känns jätteroligt, men konstigt att alltihop är över sedan, sa Johanna Loeb några timmar innan X&Y skulle öppna.

Johanna och Johanna har gått i samma klass sedan förskolan och känner varandra väl. Bra om man ska göra något så påfrestande som ett stort projektarbete ihop:

– Vissa dagar hatar vi varandra, andra dagar älskar vi varandra. Men vi har en relation som tål det, säger Johanna Loeb.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons