Annons

Byggboom - en bra affär

Privata bygg- och entreprenadföretag gjorde bra affärer med Borås stad 2013.
Borås • Publicerad 7 april 2014
Foto: Jan Pettersson

– Vi har nästan dubblerat vår omsättning det senaste året, säger Martin Andersson, delägare i Ducimus Blasting AB.

Det lilla sprängningsföretaget vann två upphandlingar på Viared, där kommunen utvidgar industriområdet. Åtskilliga skol- och förskoleprojekt, Sjöbo förbifart och 27:ans nya sträckning är andra kommunala bidrag till den byggboom som präglar staden för närvarande.

Annons

Ducimus Blasting fakturerade Borås stad med 13,4 miljoner i fjol och sprängde nästan 20-miljonersgränsen i senaste årsbokslutet.

– Uppdragen för kommunen betydde jättemycket för oss. Vi kunde anställa två gubbar till och efter att ha uppfyllt alla krav vid upphandlingen så fick vi kvitto på att vi kan tävla mot Sveriges ledande företag, säger Martin Andersson.

På företaget räds man inte tuff konkurrens vid upphandlingar.

– Ett litet företag har inte så höga kostnader för administration och lokaler, vilket gör att vi kan pressa anbuden. Och vi är själva med och jobbar ute på fältet och delar med oss av vår erfarenhet. Gubbarna jobbar bättre när chefen är med.

Läs mer i dagens BT eller i eBT.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons