Annons

Busstriden i Borås fortsätter

Kammarrätten skickar tillbaka upphandlingen av stadstrafiken i Borås till förvaltningsrätten.
Borås • Publicerad 29 augusti 2014

Striden om stadsbussarna har nu pågått i 14 månader.

Borås lokaltrafik förlorade Västtrafiks upphandling av stadstrafiken till företaget Nobina. Man överklagade upphandlingen i förvaltningsdomstolen - och fick rätt.

Annons

Det fick Västtrafik att i februari överklaga förvaltningsrättens beslut till kammarrätten. Nu skickas ärendet tillbaka till förvaltningsdomstolen.

– Enkelt uttryckt har förvaltningsrätten inte tagit hänsyn till alla våra skäl. De tyckte att det räckte med att man dömde på de två delar som nu kammarrätten har upphävt. Man brydde sig inte om att titta på övriga skäl, säger Lars Holmqvist, vd på Borås lokaltrafik.

Upphandlingen fortsätter alltså att dra ut på tiden, även om det nog kommer att gå betydligt fortare för förvaltningsrätten den här gången eftersom man inte behöver gå igenom hela upphandlingen en gång till.

– För oss hade det varit bättre om kammarrätten dömt på samma sätt som förvaltningsrätten, men helt nattsvart är det inte. Målet är inte helt avgjort, säger Lars Holmqvist.

Tills dess att målet är avgjort fortsätter Borås lokaltrafik att köra stadstrafiken, man har en uppsägningstid med Västtrafik på nio månader.

– Sen avgör Västtrafik när man vill säga upp det, de kan välja att anpassa när de säger upp det så att man får en ny trafikstart som passar, säger Lars Holmqvist.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons