Annons

Bussförare struntade i högerregel - nära krocka med polisbil

Busschauffören på BL-bussen misstänks ha struntat i högerregeln - bilen som fick tvärnita för honom var dock en polisbil.
Borås • Publicerad 18 februari 2010

Nu åtalas busschauffören därför för att ha struntat i väjningsplikt, men han nekar till anklagelsen.

Det var i början av november förra året som en polisbil fick tvärbromsa på Allégatan för en buss som kom från Åsbogatan och passerade korsningen i riktning mot Södra torget.

Annons

Poliserna konfronterade omedelbart föraren som emellertid förnekade att han struntat i högerregeln och vägrade ta emot ett bötesföreläggande. Den förklaring chauffören gav poliserna var att "han tyckte inte att polisen ska hålla på med sånt", enligt polisens uppgifter.

I en skrivelse från den ena polismannen, som ingår i förundersökningen mot chauffören heter det:

"Hur nära det var mellan polisbilen och bussen är lite svårt att svara på. Det som är säkert är att om inte XX som körde polisbilen hade bromsat ganska kraftigt så hade en kollision varit oundviklig."

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons