Annons

Busans död engagerar: "Överväldigad och glad"

Fallet med katten Busan fortsätter att engagera.
Borås • Publicerad 26 september 2014

Många vill sponsra Djurens vänner.

BT skrev i går om frivilligorganisationens utlysta belöning på 2 000 kronor för den som kommer med tips till polisen som leder till att förövarna åker fast och fallet klaras upp.

Annons

Redan på morgonen började personer höra av sig till Djurens vänner. Inte med tips om fallet, utan för att de vill sponsra till belöningen med några hundralappar.

– Jag är överväldigad och glad för givmildheten. Folk som älskar sina djur vill gärna bidra med pengar till detta. Samtidigt är jag sorgsen för denna katt och ägaren som miste den, säger Maj-Britt Dahlén, styrelsemedlem i Djurens vänner i Borås.

I söndags kväll upptäcktes ett gäng på tre eller fyra killar i nedre tonåren som kastade sten mot en plastpåse fastbunden i en stolpe. I påsen låg katten Busan som fick avlivas på grund av de svåra skadorna.

Fallet har skapat stor upprördhet. Många har hört av sig till BT och ännu fler har skrivit om Busans öde på sociala medier.

– Jag ska ringa polisen och be dem prioritera detta ärende, säger Maj-Brit Dahlén.

När BT nådde polisens utredare under fredagseftermiddagen kunde man endast konstatera arbetet med att lösa fallet pågår.

– Vi har tyvärr ännu inga misstänkta, men det finns personer som vi hittills inte hunnit prata med, och som förhoppningsvis kan ge oss mer information och tips att gå på, säger förundersökningsledare Mikael Söderman.

– Vi ska kunna jobba vidare med fallet i större utsträckning efter helgen då vår totala arbetsbörda har minskat, säger Mikael Söderman.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons