Annons

Brandmännen i Borås kör the Harlem Shake

Så här har du aldrig sett räddningstjänsten agera tidigare!
Borås • Publicerad 17 februari 2013
Foto: 

Den sprider sig som en löpeld över You Tube och världen, the Harlem Shake.

Kanske var det just det här med löpeld som fick brandmännen i Borås att hoppa på.

Annons

– Ha, ha. Det skulle man kunna säga, säger en av de dansanta brandmännen från Borås, som vill vara anonym. Vi såg på nätet att ett gäng brandmän i USA körde Harlem Shake för att att samla in pengar till sin cancerfond. Vi blev inspirerade och hakade på.

Det är alltså både en kul grej – och behjärtansvärt.

– Under vår You Tube-video har vi länkat till svenska brandmännens cancerfond, Röda Slangen. BRF (Brandmännens Riksförbund) kämpar hårt för att vi ska få cancer klassat som en arbetsskada. Vår yrkeskår är starkt överrepresenterad när det gäller cancerfall, detta på grund av att vi får i oss oerhört mycket gifter under släckningsarbeten, med mera, under en yrkeskarriär.

Den anonyme brandmannen påpekar att han och övriga kollegor som deltog i dansvideon gjorde det på sin fritid, efter avslutat arbetspass. Och någon order att ställa upp i the Harlem Shake förekom absolut inte från chefshåll...

Det är Baauers låt Harlem Shake som det dansas till, och själva dansen består av varierande hiphop-stilar, skakningar och och rörelser.

Videoklippen är 30 sekunder långa och börjar med att en person, ofta med hjälm på skallen, dansar och alla andra fortsätter med vad de gör, för att i nästa klipp haka på i dansen. Alla är ofta utklädda.

The Harlem Shake började sprida sig för ungefär två veckor sedan, och i morse fanns 51 400 videoklipp med troligtvis en bra bit över 50 miljoner visningar på You Tube.

Även Net on Net i Borås har kört dansen mellan lagerhyllorna.

Vilket blir nästa Boråsgäng att haka på The Harlem Shake?

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons