Annons

Boulebana ny mötesplats på Norrby

Norrby har fått en ny mötesplats.
Borås • Publicerad 20 maj 2008
Lennart Andreasson var en av dem som var först ut att testa boulebanorna efter invigningen. I bakgrunden Gunnar Wahlqvist och Göran Skog.
Lennart Andreasson var en av dem som var först ut att testa boulebanorna efter invigningen. I bakgrunden Gunnar Wahlqvist och Göran Skog.Foto: Karin Samuelsson

Boulebanorna i Kronängsparken är nu invigda.

Mitt bland höghusen på Norrby finns Kronängsparken, med planteringar, lekplats, fotbollsplan, tennisbana – och nu också boulebanor.

Annons

Från början föreslog Lennart Andreasson i en motion att kommunen skulle bygga boulebanor på Norrby. Men när behovet av boulebanor i hela kommunen måste utredas först, tröttnade kommundelsnämnden på Norrby på att vänta. I stället beslöt man att på egen hand bekosta och bygga banor både på Norrby och Byttorp.

–?Vi har möjlighet att fatta lokala beslut, det går lite fortare och lättare, säger Mats Brandt (c), ordförande i kommundelsnämnden.

Både han och Lennart Andreasson (v), vice ordförande, var inbjudna till invigningen.

–?Det är en fördel med kommundelarna att man kommer nära beslutsfattarna, träffas och hälsar, säger Birgit Björklund, ordförande för PRO Norrby, som är mycket glad för de nya boulebanorna.

De blir en självklar mötesplats för PRO-arna.

–?Det är också en fördel att få hit fler äldre, vuxna, eftersom det annars är så mycket barn som är ute i området. Det blir en mötesplats också på det viset, påpekar Lennart Andreasson.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons