Annons

Boråstjejer pekar ut sexköpare

En man som driver servicebutik i Borås påstås ha haft sex mot betalning i affären med en ung tjej och under tiden stängdes butiken så att ingen skulle komma in.
Borås • Publicerad 20 november 2014
Foto: 

En annan man hade ridhäst och bjöd på sprit. En tredje stämde träff på en thairestaurang i Göteborg. En fjärde bodde i Stockholm och sa att han jobbade med film.

Och så vidare.

Annons

BT har tidigare berättat om två unga tjejer i Borås som i polisförhör berättat att de sålde sex till ett tiotal män i Borås, Stockholm och Göteborg. De fick kontakt med dem på dejtingsajten Badoo.

Men bara en enda man har åtalats, eftersom åklagaren Martin Ekelin inte anser sig kunna bevisa att någon annan köpte sex.

Mannen med servicebutiken, han med hästen och killen i filmbranschen är några av de övriga män som flickorna berättat om. I de fallen finns bara deras berättelser och det räcker inte för att väcka åtal, enligt åklagaren.

Den ende åtalade är en 30-årig som bodde i Borås då han träffade tjejerna. Han har berättat att han låg med en av dem, men hans förklaring är att det inte var ett olagligt sexköp utan ett förhållande. Även om hon fick pengar ibland:

– Många gånger när hon stannade och sov hos mig sa hon att hon behövde pengar och föreslog att hon skulle få pengar då vi hade sex. Det var hon som bad om att få göra det mot pengar, inte jag som sa att jag ville betala.

Mannen säger att han bara hade sex med en av flickorna, inte med hennes kamrat. Men enligt tjejerna har han legat med båda och ett viktigt bevis mot honom är sms.

"500 nu 10 min", kunde det stå.

Flickorna har berättat att det betydde 500 kronor för tio minuters sex. Mannen har en annan version:

– Hon skriver så, men jag ger henne inte det för jag har inga 500 att ge.

Som BT tidigare är han dömd för rå misshandel och dödshot mot en ung flicka, som inträffade året innan han träffade tjejerna som sålde sex.

Annons

– Jag vågade aldrig gå dit själv. Han var läskig, har en av dem sagt i förhör.

De försökte också förklara prissättningen. Ju längre tid och ju äldre män, desto dyrare.

– Över 30 år är gammalt, fick polisen höra.

Mannen ställs inför rätta i början av nästa år. Det är inte olagligt att sälja sex och flickorna kommer att höras som vittnen under rättegången.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons