Annons

Boråslärare nominerad till Guldäpplet

Guldäpplet är ett prestigefyllt lärarpris som delas ut varje år. I år är det 20-årsjubileum och en lärare från Borås är nominerad.
– Det kom lite som en chock. Jag gör ju bara mitt jobb, säger Martin Gunnarsson, engelska- och svensklärare på Praktiska i Borås.
Borås • Publicerad 12 september 2021
Martin Gunnarsson är nominerad till Guldäpplet. Ett prestigefullt lärarpris.
Martin Gunnarsson är nominerad till Guldäpplet. Ett prestigefullt lärarpris.Foto: Privat

Sedan 2002 har Guldäpplet delats ut. Priset går till en lärare som " ... förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält”, enligt prisets egna hemsida.

Drygt 100 lärare har nominerats. Det är lärare från hela landet, från förskola till gymnasium och komvux.

Annons

En av de nominerade är Martin Gunnarsson som är engelska- och svenskalärare på Praktiska Gymnasiet i Borås. Han är nominerad bland annat för sitt arbete med digitala lektioner, när gymnasiet haft undervisning på distans, som bidragit till alla elevers måluppfyllnad. Vem som nominerat honom vet han inte.

– Jag har frågat mina kollegor, men ingen har tillkännagivit att de nominerat mig. Jag tror det är en elev som nominerat mig och för mig personligen är det kul att bli uppskattad. Att man gjort något bra och nått fram till eleverna, säger han.

Av de drygt 100 lärare kommer en jury utse tre finalister den 28 september. Priset, ett stipendium på 25 000 kronor och ett glasäpple, delas ut på Guldäpplets dag, den 28 oktober, i Stockholm.

– Det är klart det vore kul att vinna, men det finns andra som förtjänar det mer kan jag tycka. Men å andra sidan verkar någon tycka att jag också förtjänar det. Jag tycker att det är ett pris som ska gå till alla, säger Martin Gunnarsson.

Här saknas innehåll

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons