Annons

Boråsiranier inga terrorister

BT har tidigare berättat om de Boråsiranier som hamnat på EU:s lista över terrorister.
Borås • Publicerad 2 juli 2008
Meteza Sadeghi.
Meteza Sadeghi.Foto: Bengt Lagerstedt

Nu har både EU-domstolen samt en brittisk domstol konstaterat att det var fel att sätta deras organisation på terrorlistan.

– Vi kämpar bara för demokrati, frihet och jämlikhet i Iran, säger Morteza Sadeghi, medlem i den tidigare terrorstämplade organisationen.

Annons

Morteza är nyligen hemkommen från Paris där han, tillsammans med närmare 70 000 andra iranier deltagit i en årligen återkommande manifestation mot den Iranska regimen, arrangerad av NCRI, iranska nationella motståndsrådet.

En vän till Morteza, som vill vara anonym eftersom han snart ska återvända till Iran och är rädd för replissarier i hemlandet, berättar om varför han var med på manifestationen: ”Det är värre i Iran nu än vad det var förr. Man kan bli arresterad om man klär sig på ett västerländskt sätt, och otrogna kvinnor riskerar att stenas till döds.”

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons