Annons

Boråsföretag drabbades – nu döms tre män efter jättekuppen

Efter klädkuppen mot Lindex och Boråsföretaget Ellos döms tre män till fängelse, rapporterar SVT Väst.
Totalt stals kläder till ett värde av 39 miljoner, däribland nästan 27 000 behåar.
Brott • Publicerad 24 november 2023
En av de misstänkta fångades av övervakningskamerorna på lagret i Borås.
En av de misstänkta fångades av övervakningskamerorna på lagret i Borås.Foto: Polisens förundersökning

Stölderna ägde rum i mars. Männen greps efter ett tips om att misstänkta personer lastat in kartonger i ett förråd i Kållered utanför Göteborg. De åtalades inte för stöld utan i stället för grovt häleri eftersom de inte kunde knytas till brottsplatserna.

Männen nekade till brott, men kunde dömas på grund av bevisning som bland annat bestod av sms, röstmeddelanden samt en av deras egna filmer som visade hur de lastade Elloskartonger.

De misstänkta männen dokumenterade delvis själva stölderna. Här syns en av männen hämta en lastbil fylld med gods som enligt Ellos var stulet.
De misstänkta männen dokumenterade delvis själva stölderna. Här syns en av männen hämta en lastbil fylld med gods som enligt Ellos var stulet.Foto: Polisens förundersökning
Annons

De ska nu avtjäna fängelsestraff på två år till tre år och nio månader. Två av dem döms även till utvisning från Sverige.

Boråsföretaget Ellos har tidigare varit fåordiga om den rättsprocess som pågått.

”I dagsläget har vi ingen mer insyn eller information om det specifika ärendet”, sade Mathias Parkhagen, logistikdirektör Ellos Group, i en skriftlig kommentar till BT.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons