Annons

Boråsare uthängd på Kissies blogg – ”inlägget är falskt”

Boråsaren Christofer Andersson Savolainen är upprörd över att han hamnat på bloggaren Kissies sida med påståenden som är helt falska. Nu svarar Kissie på kritiken.
Borås • Publicerad 5 juni 2010
Christofer Andersson Savolainen är upprörd över att det falska blogginslaget inte tas bort.
Christofer Andersson Savolainen är upprörd över att det falska blogginslaget inte tas bort.Foto: Ingemar Brink
Så här der det ut hos Kissie.
Så här der det ut hos Kissie.Foto: Ingemar Brink

Värst tycker han det är att Kissie vägrar ta bort inlägget.

På bloggen ges under rubriken "Jag är nog homosexuell" intryck att Christofer har skrivit till Kissie och berättat om påstådda kärleksproblem. En bild på Christofer finns också med.

Annons

– Men jag har aldrig skickat något sånt till henne. Och jag är inte homosexuell, säger Christofer. Han har nu fått mängder av mejl och telefonsamtal från folk han känner som undrar. Som fritidsledare och diskjockey vid sidan av skolan är det väldigt många som känner och känner till Christofer.

Möjligen har någon som känner Christofer för att skämta eller skada skickat in materialet eller delar av det.

– Det värsta är att Kissie inte tagit bort materialet trots att jag vareit i kontakt med henne både via kommentarsfunktionen och via Facebook, säger Christofer.

Han ser tecken på att Kissie själv skrivit inlägget. Där finns nämligen den felaktiga stavningen "vännskap". Den felstavningen återfinns också i Kissies kommentar som placerats under.

På sin blogg svarar Kissie nu att hon inte tycker att hon gjort fel, utan att Christofer istället bör anmäla den som skickat in bilden till henne.

"Denna Christoffer Andersson som jag absolut inte har någon aning om vem han är påstår nu sig att det inte var han som mailade in frågan + bilden till mig. Jag tror han ångrar sig nu, men stämmer det han säger är det en vän eller någon som vill sätta dit honom eftersom jag fick ett mail inskackat med frågan med bilden och givetvis hans namn. Tar ju 5 minuter att skapa ett nytt mailkonto med namnet Christoffer Andersson.

Självklart får han anmäla mig, givetvis anmäler jag IP-adressen som mailade in både information och bild till mig”, skriver Kissie vidare på sin blogg.

Kissies blogg har tidigare kritiserats för rasism och grovheter. Annonsörer har kritiserats för att med sina annonser stödja bloggen. Haléns via Bubbleroom och Netonnet är boråsknutna företag som annonserar här.

Christofer Andersson Savolainen har polisanmält det falska inlägget, polisen rubricerar det som ofredande.

Bloggen Kissie är en av de mest besökta svenska bloggarna med långt över 100 000 läsare dagligen.

Annons

Bakom namnet Kissie står Alexandra Nilsson.

Det aktuella inlägget är nu raderat.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons