Annons

Boråsare stal kött för 38 000

Mannen distraherade personalen i kassan på Maxi i Borås samtidigt som hans minderårige son smet ut med en kundvagn fylld med oxfilé och ryggbiff för drygt 9 000 kronor.
Borås • Publicerad 20 november 2009
Pappan pratade med personalen, enligt åtalet en avledningsmanöver för att sonen skulle kunna smita ut med stöldgodset. Bilder från Ica Maxis övervakningskamera.
Pappan pratade med personalen, enligt åtalet en avledningsmanöver för att sonen skulle kunna smita ut med stöldgodset. Bilder från Ica Maxis övervakningskamera.Foto: 

Nu åtalas den 34-årige Boråspappan för denna och flera andra stora köttstölder i Västsverige.

Stölden på Maxi ägde rum i början av september, och en väktare i butiken kände igen mannen på övervakningskamerans bilder, eftersom 34-åringen tagits för för snatteri tidigare i samma butik.

Annons

När mannen insåg att han blivit upptäckt försvann han och hans son snabbt därifrån med bil och lämnade den fullastade kundvagnen på parkeringen.

Mannen åtalas även för att ha stulit oxfilé till ett värde av 11 000 kronor på Maxi i Alingsås i början av november. En vecka senare kom han tillbaka till samma Maxibutik i Alingsås och lyckades då stjäla hela 69 kilo kött samt underkläder och andra livsmedel till ett värde av drygt 18 000 kronor. När han greps i samband med den sistnämnda stölden försökte han lura väktaren genom att visa upp ett kvitto på inhandlade varor – men en närmare titt visade att det kvittot kom från en annan Ica-butik.

När polisen sökte igenom hans bostad hittades även 13 kilo kycklingkött som tros vara stöldgods, men eftersom det inte finns något som binder honom vid en sådan stöld åtalas han i det fallet för häleri.

Vidare åtalas 34-åringen för att ha snattat ytterligare varor på Maxi i Borås samt för att ha smitit från en bensinnota på 600 kronor. På grund av det begränsade värdet betecknas även smitningen som snatteri.

Mannen har erkänt köttstölderna i Alingsås, men nekar till alla andra anklagelser.

– Jag skulle aldrig stjäla när mina barn är med, förklarade mannen upprört när han konfronterades med stölden på Maxi i Borås.

Även sedan polisen visat honom bilder från övervakningskameran fortsatte han att neka till den stölden.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons