Annons

Boråsare satsade 50-lapp på tipset - prickade in fyra miljoner kronor

En lycklig boråsare lyckades pricka in 13 rätt på sin stryktipsrad i helgen och kunde lyfta drygt fyra miljoner.
Borås • Publicerad 7 juli 2008
Dagens glada besked till den tippande boråsaren.
Dagens glada besked till den tippande boråsaren.Foto: Bengt Lagerstedt

Miljooonbutikens personal berättar om en lite konfunderad vinnare.

– Han frågade lite försiktigt hur man går till väga om man vunnit en stor vinst, säger Sune Mårtensson som är en av butikens ägare.

Annons

Sune befann sig på plats på måndagsförmiddagen när storvinnaren kom in i butiken och väntade tills alla andra kunder gått ut innan han gick fram till kassan.

Efter att bongen kontrollerats kunde de närvarande konstatera att boråsaren kammat hem 4 071 174 kronor på sin stryktipsrad för 50 kronor.

– Vinnaren hade både lite känsla och tur för att lyckas, säger Lennart Jäverfeldt, delägare i butiken.

Han förklarar att spelaren använt sig av ett U-system i tippandet och att man behöver lite skicklighet för att lyckas.

Borås senaste mångmiljonär är en person som brukar tippa i butiken men personalen vill inte avslöja vem han är.

Men Mårtensson säger att vinnarens kompisar kom förbi butiken senare under måndagen och fotograferade skylten utanför entrén där vinsten annonseras och att de varit mycket glada.

– Vinnaren hade planerat att göra något speciellt med sina kamrater sedan en tid tillbaka och det verkade som om vinsten gjorde det hela ännu bättre, säger Sune Mårtensson.

Detta var den fjärde miljonvinsten under de fyra år de haft butiken och spelandet brukar öka efter dessa tillfällen.

– Vi märker att folk både kommer för att spela mer men även att de kommer in för att de är nyfikna, säger Jäverfeldt.

Andra storvinnare i Sjuhärad Trisslott med 10 miljoner i vinst till boråsare. Januari 2008.Trisslott med 2 miljoner i vinst till Sune Pellby, Dalsjöfors. Novenber 2007.Trisslott med 3,6 miljoner i vinst till George Hirdirsah. Maj 2007.V75-tips med 4,1 miljoner inlämnad på Trandared, Borås. Mars 2007.Trisslott med 10 000 kronor i månaden i 10 år till familjen Andersson i Grimsås. Augusti 2006.Stryktipset med 1 297 017 kronor i vinst inlämnad i Fristad. Augusti 2006.Trisslott med 6 miljoner i vinst till Monica Linnarsson, Dalum. Augusti 2005.Bingolott med 2,25 miljoner i vinst till Lars Bengtsson i Svenljunga. Februari 2005.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons