Annons

Boråsare nu åtalad för sexköp efter dna-träff

En boråsare och en Jönköpingsbo som nu åtalas för sexköp blev misstänkta för att de sedan tidigare fanns i dna-register.
Borås • Publicerad 22 september 2014
Ett massagerum i en av kvinnans salonger. Där hittades spår av sperma som nu är ett av åklagarens bevis mot den koppleriåtalade kvinnan och kunderna som åtalas för sexköp.
Ett massagerum i en av kvinnans salonger. Där hittades spår av sperma som nu är ett av åklagarens bevis mot den koppleriåtalade kvinnan och kunderna som åtalas för sexköp.Foto: Polisutredningen

Männen är de enda kunder som åtalas för köp av sexuell tjänst i den utredning som i fredags ledde till att en kvinna från Sjuhärad åtalades för koppleri.

– De gick in på dna-register båda två, men ingen annan gjorde det. De har blivit topsade i samband med någon tidigare utredning, säger kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson i Jönköping.

Annons

I början av veckan kommer han att lämna in åtalet mot den 47-årige boråsaren och 62-åringen från Jönköping. Båda förnekar att de köpt sex.

BT har tidigare berättat om kvinnan i 50-årsåldern som erbjöd massage och annan kroppsvård på två salonger, en i Sjuhärad och en i Jönköping. Polisen misstänkte att hennes anställda sålde sex.

På företagets hemsida presenterades ägaren och annan personal med bilder och där talades om olika former av massage. Men det fanns inget som direkt tydde på sexhandel, även om personalen verkade lite lättklädd.

I slutet av mars gjordes tillslag i Jönköping och Sjuhärad och då säkrades sperma på madrasser och handdukar. Spåren lämnades till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys och körning mot dna-registret.

Sperma med boråsarens dna fanns på handdukar från salongen i Sjuhärad och i förhör berättade 47-åringen att han gjort ett besök där i våras.

– Det var aldrig tal om sex utan bara om hel kroppsmassage. Men när hon masserade mig på benen och upp mot skrevet måste jag ha fått utlösning, sa han.

Jönköpingsbons dna påträffades i sperma från salongen i hans hemstad, men även han förnekar alltså sexköp:

– Jag hade cirkulationsproblem och upplevde att de var bra på massage. Min enda förklaring är att sperma måste ha läckt när jag fick massage, sa han i polisförhör.

– Jag är oskyldig och lite chockad över situationen, sa 62-åringen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons