Annons

Boråsare körde bil med förfalskat körkort

När den 25–årige boråsaren ville byta ut sitt spanska körkort mot ett svenskt blev det tvärstopp. Körkortet var en förfalskning.
Borås • Publicerad 12 februari 2008

Därför har Borås tingsrätt i dag dömt honom till villkorlig dom och 40 dagsböter för bland annat brukande av falsk urkund.

Hösten 2006 ansökte mannen hos länsstyrelsen om att få byta ut sitt spanska körkort mot ett inhemskt, men det blev nobben när det framkom att kortet inte var äkta. Mannens körkortsinnehav fanns inte registrerat hos spanska myndigheter och enligt Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, handlar det om en förfalskning.

Annons

Mannen polisanmäldes och vid rättegången förklarade han att han varit nere i Spanien och jobbat några månader tidigare och då passat på att ta körkort. Han uppgav att kortet bara kostade 2000 kronor och att han bara behövde göra en kort provkörning innan han fick kortet i handen ett par dagar senare.

Borås tingsrätt anser emellertid att detta låter som en så bisarr historia att 25–åringen måste ha varit medveten om att det rörde sig om en förfalskning. Förutom brukande av falsk urkund dömdes mannen för olovlig körning.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons