Annons

Boråsare i kri(S)kommission - ska analysera valnederlag

Anders Österberg från Borås tar plats i Socialdemokraternas kriskommission.
Borås • Publicerad 11 oktober 2010

– Idag läcker Socialdemokratin i båda ändarna. Människor som känner sig marginaliserade tycker inte att vi talar deras språk och intellektuella väljare anser inte att vår politik är attraktiv nog, säger han.

Valet 2010 blev Socialdemokraternas sämsta sedan 1914. 30,7 procent av väljarna röstade på S och det var en nedgång med över fyra procentenheter sedan förra valet.

Annons

– Kriskommissionen har tillsatts för att analysera nederlagets orsaker, säger Anders Österberg.

Han är nöjd över att ha blivit utsedd. Han anser dock att krismedvetenheten inom Socialdemokraterna ännu inte är tillräcklig hög.

Kriskommissionen består av fyra grupper, varav Österberg sitter i gruppen för idédebatt och omvärldsanalys tillsamman med ytterligare tolv personer. Kajsa Borgnäs, före detta studentförbundet, är ordförande för idégruppen.

De övriga tre grupperna är politisk analys, valanalys och organisatorisk analys. Från Västsverige märks bland andra Anna Johansson, Urban Ahlin och Ulf Bjereld.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons