Annons

Boråsare fällde ofrivilligt minister

En brittisk minister avgick efter en sexskandal.
Borås • Publicerad 29 september 2014
Malin Sahlén säger sig vara chockad över att någon har använt hennes porträttbild utan tillåtelse.
Malin Sahlén säger sig vara chockad över att någon har använt hennes porträttbild utan tillåtelse.Foto: TV3

I ofrivilligt rampljus – den före detta boråsaren Malin Sahlén.

"Hemskt", bloggar hon själv om det inträffade.

Annons

Bilden på Malin Sahlén har spridits i flera medier världen över de senaste dagarna. En brittisk journalist startade ett falskt Twitter-konto och utgav sig för att vara en partiarbetare inom Tories. På det sättet tog journalisten kontakt med ministern Brooks Newmark.

Kontakterna fortsatte per telefon och utmynnade i att ministern bad den för honom okända "Sophie" att skicka avklädda bilder och försökte få till en träff. Om detta har tidningen Daily Mirror skrivit utförligt.

Amerikanska sajten Buzzfeed avslöjade varifrån en av bilderna på "Sophie" egentligen kom – nämligen från Malin Sahléns konto på Instagram.

– Jag känner mig chockerad. Det är obehagligt att någon har använt bilden så utan min tillåtelse, säger Malin Sahlén till Aftonbladet.

På sin blogg skrev hon i söndags:

"Vill bara meddela alla mina kära bloggläsare om att det hänt mig något hemskt i dag. Just nu känner jag väldigt förvirrad och förstår inte att det som hänt har hänt. Jag kan blogga mer om det en annan dag, men just nu orkar jag inte berätta om det."

Malin Sahlén har tidigare studerat på Textilhögskolan i Borås och var tidigare i år med i tv-programmet Top Model.

För den gifta fembarnspappan Brooks Newmark är historien extra pikant med tanke på hans uttalade engagemang i "Women 2 win", en kampanj som syftar till att stärka kvinnornas roll i det konservativa brittiska partiet Tories.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons