Annons

Boråsare dömd till fängelse efter fridsbrott mot familjen

I flera års tid slog och dödshotade en boråsare sin fru och deras gemensamma barn. I dag dömdes han till 2,5 års fängelse.
Borås • Publicerad 18 september 2014

Mannen, som är i 35-årsåldern, dömdes dessutom att betala drygt 300 000 kronor i skadestånd till de sex målsägandena.

Boråsarens gärningar började tidigt i förhållandet med sin före detta fru. Vid ett flertal tillfällen har han bland annat slagit kvinnan i ansiktet, hotat henne med kniv och dragit i hennes hår. Dödshot har också förekommit. Deras gemensamma barn har även dem utsatts för mannens fysiska och psykiska våld.

Annons

– Han har begått typiska grova fridsbrott där familjen terroriserats under en längre tid, säger målsägandebiträde Björn Hurtig.

Enligt domen bedömdes mannen inte lida av allvarlig psykisk sjukdom. Brotten som nu har lett till den 2,5 år långa fängelsedomen är bland annat grov kvinnofridskränkning, grov fridskränkning och olaga hot.

Han förnekar merparten av de brott som han stod åtalad för.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons