Annons

Boråsare åtalas för hjullastarkupp i Karlstad

Fem personer åtalas vid Värmlands tingsrätt för att ha stulit en hjullastare, kört genom Elgigantens entré med den och stulit mobiltelefoner för en kvarts miljon kronor. En av dem är en 48-årig boråsare.
Borås • Publicerad 8 mars 2014

Åtalet kommer efter fem månaders utredning och omfattar flera stölder. I fallet med hjullastaren åtalas 48-åringen från Borås, en 35-åring från Vällingby och en 25-åring från Göteborg för kuppen i Karlstad den 20 oktober 2013.

Tjuvarna tog sig först in på Sita Sverige AB:s inhägnad och stal en hjullastare värd minst 160 000 kronor, använde den för att forcera en grind vilket ledde till skador för 150 000 kronor innan de fortsatte mot handelsområdet Välsviken, uppger Norra Wermlandstidningen (NWT).

Annons

När de tog sig in i Elgigantens lokal orsakade de skador för mer än 2,2 miljoner på entré, vägg, vettenledningar och elledningar innan de stal mobiltelefoner för en kvarts miljon.

Stöldnatten fortsatte med inbrott i MQ i Karlstad och stöld av 47 jackor värda 100 000 kronor.

Några nätter senare fortsatte 48-åringen och 25-åringen stöldturnén med inbrottsförsök hos Naturkompaniet i Lund, biljakt genom Halland, en smash and grab-kupp mot Intersport i Ängelholm där jackor för 96 000 kronor stals, ytterligare en biljakt och inbrott hos Helly Hansen på Kungsgatan i Göteborg där plagg för 92 000 kronor stals.

En vecka senare stal 48-åringen och 35-åringen ytterligare en hjullastare värd 200 000 kronor i Göteborg och använde den till ett inbrott hos Holmens Herr där kläder för en halv miljon stals.

Förutom de tre männen åtalas även en 23-årig man från Göteborg för att ha stulit mobiltelefoner från en butik tillsammans med 48-åringen och en 22-årig kvinna från Göteborg för häleri eftersom hon ska ha förvarat och försökt sälja en del av kläderna.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons