Annons

Borås Tidning söker ”soffpotatisar” till ny artikelserie

Är du Borås mesta soffpotatis?
Vill du komma i form? Har du tänkt på det länge men inte fått det att bli av?
Då kan du vara just den vi söker – vi hjälper dig att komma igång!
Borås • Publicerad 10 januari 2023 • Uppdaterad 12 januari 2023
Borås Tidning söker sjuhäringar som vill byta soffan mot gymmet och komma i form under 2023.
Borås Tidning söker sjuhäringar som vill byta soffan mot gymmet och komma i form under 2023.Foto: Anna Stills/Envato Elements

Vill du komma i form? Har du tänkt på det länge men inte fått det att bli av?

Då kan du vara just den vi söker!

Annons

Sällan är hälsan så högaktuell som just efter nyår. Just nu är det många som vill ha en nystart – men hur gör man? Det vill BT skildra i en serie artiklar om hälsa, träning och kost.

För att skildra hur en hälsoresa kan gå till söker vi två personer som vill komma igång med sin träning – två soffpotatisar helt enkelt. Kanske är du en av dem? Kanske har du länge tänkt att du vill förändra dina vanor, men inte fått det att bli av? Kanske är du redo och motiverad?

Deltagarna får hjälp att hitta till personligt anpassad träning. Startpunkt blir en hälsoundersökning som ger dig överblick över din kondition och dina värden.

Till stöd längs vägen får du ett träningskort hos Svensons hälsocenter och kontakt med en personlig tränare. Dietist och massageterapeut finns också.

BT kommer att följa din hälsoresa. Tillsammans med personliga tränare bestämmer du vilket mål du vill uppnå – målgång blir det strax före midsommar.

Skicka en kort beskrivning av dig själv – eller en soffpotatis du känner – tillsammans med en bild till karin.samuelsson@bt.se.

Så ansöker du om att bli BT:s ”soffpotatis”

• Du får starta med en hälsoundersökning där du får reda på dina värden. Du får också göra ett konditionstest.

• Du får sätta upp ett mål, tillsammans med den personliga tränaren – helst mätbart. Det kan vara allt från att springa fem kilometer, att ta en viss vikt i marklyft, att orka träna två gånger i veckan, att få ner blodtrycket – eller vad som nu passar dig.

• Startpunkten sker i januari, så snart som möjligt. Målgång blir det strax före midsommar.

• Du får ett träningskort hos Svensons hälsocenter och återkommande kontakt med personlig tränare. Du kan också få kontakt med dietist och massageterapeut.

• Längs vägen följer BT din träningsresa i flera artiklar. Du får också berätta i en “dagbok” där du själv får skriva om och/eller filma det du är med om.

• Skriv ner en beskrivning om dig själv – din nuvarande situation, eventuella tidigare träningsvanor, varför du är motiverad att starta nu och så vidare.

• Skicka beskrivningen tillsammans med en bild av dig till karin.samuelsson@bt.se, så snart som möjligt och senast den 15 januari.

• Du kan också anmäla någon du känner – men vi kollar förstås så att personen verkligen är motiverad, om hen skulle bli utvald.

• Två deltagare kommer att presenteras i tidningen så snart som möjligt.

Karin SamuelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons