Annons

Borås största (?) tomteluva

Den är röd och vit, men framför allt är den stor.
Borås • Publicerad 20 november 2014
Borås största luva? Det tror i alla fall Lennart Svedberg, Josefin Strömbom och Lennart Lindvert.
Borås största luva? Det tror i alla fall Lennart Svedberg, Josefin Strömbom och Lennart Lindvert.Foto: Anders Robertsson
Foto: 

Enormt stor. Kanske Borås största.

Till helgen är det julmarknad i Lutherska missionskyrkans sommargård, Ekhagen i Skogsryd. Som en kul grej har arrangörerna sytt en tomteluva. Men inte vilken tomteluva som helst, den här kvalar utan tvekan in på listan över Borås största tomteluvor.

Annons

– Vi tror ju att det här är Borås största tomteluva, säger Joakim Lindvert som jobbar med julmarknaden

Tomteluvan tronar högst upp på sommargårdens klocktorn. Det har gått åt 67,5 kvadratmeter tyg till mössan och den är tillverkad av Ann-Marie Johansson och Ulla Rosvall-Knutsson. Att få luvan på plats var ett kritiskt moment.

– Vi använde en grävmaskin, vände skopan upp och ner och ställde oss i skopan för att komma upp, säger Joakim Lindvert.

Luvan finns redan för beskådan, men tanken är att den ska vara ett udda inslag på lördagens julmarknad.

– Eftersom samtliga 120 funktionärer kommer att bära tomteluva så tyckte vi att klocktornet också skulle ha en, säger en av arrangörerna Lennart Svedberg.

Förutom en tomteluva i kollosalformat, bjuds det även på försäljning av allt från hembakat till hantverk, loppis med endast julprydnader, ponnyridning och tomteland.

– Allt som är till försäljning är skänkt av församlingens medlemmar, säger Joakim Lindvert.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons