Annons

Borås säger ja till nytt hotell på Allégatan

Kommunstyrelsen är positiv till att det byggs ett hotell vid Allégatans slut.
Borås • Publicerad 19 augusti 2008
27 våningar högt ska hotellet bli. Illustration: Wingårdh arkitektkontor ab.
27 våningar högt ska hotellet bli. Illustration: Wingårdh arkitektkontor ab.Foto: 

Byggnadsnämnden får nu sätta i gång och ändra detaljplanen för området.

När en detaljplan görs skall inriktningen vara att det blir ett hotell med konferens- och parkeringsmöjligheter i området, anser kommunstyrelsen och har inget emot att Aspelin Ramm Fastigheter AB får skissa på sin idé om ett hotell på tomten.

Annons

Aspelin Ramm Fastigheter AB har vänt sig till Borås stad och begärt markoption på tomten i kvarteret Vitsippan intill Pinocchio. Hur högt hotellet skall vara och hur det mer exakt skall se ut har inte presenterats. Men företaget har lämnat skisser på ett hotell med omkring 27 våningar där det inryms konferensdel, textilcenter, restaurang och parkeringar.

Fritt fram

Optionen gäller längst till och med mars 2009. Om kommunen och företaget inte kommit överens om en exploatering inom avtalstiden är det fritt fram för kommunen att göra en ny markanvisning. Kommunen kan också förlänga markanvisningen för Aspelin Ramm Fastigheter AB om det finns skäl för det.

För tre år sedan kom förslaget om ett höghus vid Allégatan. För drygt två år sedan erbjöds Skanska att skissa på huset men valde att i stället bygga på Hestra. Under tiden togs ett planprogram fram för området och efter att det godkänts i våras kom Aspelin Ramm Fastigheter AB med sin begäran.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons