Annons

Borås lobbar för textilforskning

Handelskammaren, staden och högskolan samlar styrkorna i ett seminarium på Almedalen i slutet av månaden.
Borås • Publicerad 16 juni 2014

Syftet: att få mer pengar till textilforskning.

Det händer mycket kring det textila området och teko i stort – förutom framgångsrika modeföretag har forskningen kring smarta textiler på högskolan sett användningsområden inte bara inom klädområdet utan till exempel även i sjukvården. Och detta vill Borås stad, Västsvenska Handelskammaren och Högskolan i Borås fästa uppmärksamhet på.

Annons

– Sverige exporterar textilier för 20 miljarder om året. Det är mer än den sammanlagda exporten av musik, vodka och järnmalm, som är andra svenska specialiteter, säger Marcus Holhammar, regionchef för Handelskammaren i Sjuhärad.

Det blir på den så kallade Västsvenska Arenan, måndag 30 juni, under Almedalen i Visby som seminariet kommer att hållas.

– Det är första gången staden, högskolan och Handelkammaren arrangerar något ihop, säger Holhammar.

De som ska övertyga beslutsfattare och medierepresentanter i publiken att mer pengar till textilforskning i Borås kommer att innebära stor nytta för riket i stort samt starkt ökande exportinkomster är Jennie Nilsson (S) och Emil Källström (C), riksdagsledamöter, Björn Brorström, högskolans rektor, Elin Lydahl, generalsekretare för branschorganisationen Teko, Marie Rusner, forskningsledare vid SÄS samt, sist men inte minst, Roger Tjernberg, vd på Oscar Jacobson.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons