Annons

Borås ger Wahllöf korgen

F.d. kommunalrådet Björn Wahllöf hade hoppats att han skulle få sälja papperskorgar till Borås Stad.
Borås • Publicerad 15 maj 2008
Björn Wahllöf hade hoppats sälja sin papperskorg till Borås stad.
Björn Wahllöf hade hoppats sälja sin papperskorg till Borås stad.Foto: BT Arkiv

I slutet av förra året fick Wahlöff besked av Gatukontoret att dom skulle köpa in två av papperskorgarna som han uppfunnit för att prova dem.

Nu har Gatukontoret fått 1,5 miljoner kronor för att under 2008-2009 köpa in nya parkbänkar och papperskorgar, men då är det inte aktuellt att köpa "Wahllöfskorgen".

Annons

Det var i oktober förra året som f.d kommunalråd Björn Wahllöf stolt visade upp sina uppfinning, papperskorgar som var lätta att både kasta skräp i och att tömma.

– Jag fick besked att nu skulle Borås stad köpa in två papperskorgar, för att pröva hur dom fungerade i praktiken. Beskedet var en framgång för mig, men ingenting har hänt. Klart att jag är besviken, mina papperskorgar kostar runt 4000 kronor styck, de mest populära som används i offentlig miljö ligger på upp emot 10.000 kronor, säger han.

Gatuchefen Gunnar Isackson:

– Wahlöffs papperskorgar är inte en modell som är aktuell för oss i Borås. Vi har fått 1,5 miljoner kronor på två år för nyinköp av både papperskorgar och parkbänkar. Våra nya papperskorgar kommer också att ha ingraverat Borås Stads vapen säger han

– Jag har haft på känn att jag inte är aktuell som leverantör, man blir aldrig profet i sin egen hemstad säger en besviken Björn Wahllöf.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons