Annons

Borås får ny kyrkoherde: "Känns stort och väldigt festligt"

Svenska kyrkan i Borås har haft ett samlat pastorat sedan årsskiftet. I går var det officiella mottagandet av kyrkoherden Stefan Hiller i Caroli kyrka.
Borås • Publicerad 16 februari 2014
Stefan Hiller fick ett högtidligt välkomnande som kyrkoherde i Borås pastorat. Biskop Åke Bonnier ledde ceremonin i kyrkan.
Stefan Hiller fick ett högtidligt välkomnande som kyrkoherde i Borås pastorat. Biskop Åke Bonnier ledde ceremonin i kyrkan.Foto: Andreas Carlsson

De tre församlingarna Brämhult, Caroli och Gustav Adolf firade i går gemensam högmässa i samband med att den nya kyrkoherden välkomnades. Det var en högtidlig ceremoni i Caroli kyrka där biskop Åke Bonnier medverkade.

– Det här känns stort och väldigt festligt. Det kommer att bli en stor dag, sade Stefan Hiller kort innan högmässan i kyrkan.

Annons

Biskopen Åke Bonnier var den som ledde välkomnandet av Stefan Hiller i kyrkan. Han har haft många liknande uppdrag efter årsskiftet eftersom många mindre pastorat har slagits ihop. En utveckling som han tycker är positiv.

Det handlar om långsiktighet och hållbarhet. Vi ska göra det bästa av våra resurser, säger han.

Biskopens roll under mottagandet handlade också om att påminna om att Borås pastorat är en del i en större gemenskap, Skara stift. Mottagandet av en ny kyrkoherde blir därför en angelägenhet för hela stiftet.

Under ceremonin medverkade präster och diakoner från alla tre församlingar. Alla läste upp hälsningar till den nya kyrkoherden. Det gjorde även representanter från kyrkans personal och kyrkorådet. Kyrkomusiker och körer från hela pastoratet bidrog till att skapa en glad och högtidlig stämning.

Kyrkoherden Stefan Hiller har varit kyrkoherde sedan årsskiftet. Han ser många fördelar med sammanslagningen.

– Vi kan samordna mycket mer när det gäller diakonin, konfirmanderna och annat. Det kommer att bli bättre för Boråsarna, säger han.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons