Annons

Borås eller riksdagen – svårt val för Nilsson (M)

Borås – eller riksdagen? Ulrik Nilsson (M) är Borås just nu mäktigaste politiker och har dessutom fått Moderaternas tredje mandat i riksdagen.
Borås • Publicerad 21 september 2010
Ulrik Nilsson står vid ett vägskäl i sin politiska karriär.
Ulrik Nilsson står vid ett vägskäl i sin politiska karriär.Foto: Lennart Magnusson

– Jag hoppas kunna lämna besked denna vecka, säger han.

En rad hänsyn ska tas innan Ulrik Nilsson är redo att lämna ett offentligt besked om han blir kvar i toppolitiken i Borås eller inte.

Annons

– Först ska vi ha klart för oss hur personkryssen har utfallit. Vi ska också först diskutera hur majoritetsförhållandena ser ut i Borås.

Ulrik Nilsson vill inte resonera om det svåra valet i media i nuläget.

– Det måste ni respektera. Jag har inte ens fått meddelande om att jag formellt är inräknad.

Inflytandemässigt är en post i Borås tyngre än ett tredje mandat från Södra Älvsborg i riksdagen. Politiker som BT talat med tror dock att Ulrik Nilsson väljer riksdagen. Han kommer också att ta hänsyn till vad familjen anser. Ulrik Nilsson har en hustru och två barn.

– Det finns ett antal parametrar som jag kommer att väga in. Det är ingen matematisk formell, det handlar om att värdera alltihopa, säger han.

Ulrik Nilsson har suttit som ordförande för kommunstyrelsen i Borås sedan september 2007 då han efterträdde Björn Bergquist. Han valdes då av fullmäktigegruppen stick i stäv med valberedningens föreslagna kandidat Annette Persson Carlson.

– Jag är nöjd med mina år i Borås. Jag tycker att staden har utvecklats väldigt väl under de här åren. Vi har haft en stark ekonomi och moderniserat staden.

Det är dock ingen hemlighet att stämningen inom den nuvarande sexpartimajoriteten inte varit den allra bästa på senare tid.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons