Annons

Bollebygds invånare invigde nytt församlingshem

Efter en del planändringar och förseningar invigdes äntligen Bollebygds nya församlingshem under söndagen. Många passade på att hålla tal under tillställningen, och det gemensamma var att byggnaden skulle vara en öppen plats för kommunens alla invånare.
— Den ska användas till livets alla skeden, från dop till begravningar. Det kräver ett flexibelt hus, berättar arkitekten Ante Flygare efteråt.
Bollebygd • Publicerad 8 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022
bild 1/2
Hasse Haraldsson: F.d vide ordförande för kyrkorådet, klippte bandet tillsammans med Beatriz Alfredsson, 11 år och Moa Wannberg, 10 år.
Sara Alfredsson: F.d ordförande för kyrkorådet.I bakgrunden arkitekten Ante Flygare.
Hasse Haraldsson: F.d vide ordförande för kyrkorådet, klippte bandet tillsammans med Beatriz Alfredsson, 11 år och Moa Wannberg, 10 år.
Sara Alfredsson: F.d ordförande för kyrkorådet.I bakgrunden arkitekten Ante Flygare.

Ett hundratal av Bollebygds invånare tog sig under söndagen till invigningen av kommunens nya församlingshem. Efter gudstjänst, tal och bandklippning släpptes åskådarna in i nybygget.

— Vi har försökt få ett nytt församlingshem i över tio år. Till slut beslöts det att det var så här det skulle bli, berättar Sven Hertzman, ordförande i församlingsrådet.

Sven Hertzman, ordförande i Bollebygds församlingsråd.
Sven Hertzman, ordförande i Bollebygds församlingsråd.Foto: Håkan Rosenqvist
Annons

Han förklarar att man ville ha det öppet och refererar då dels till planlösningen, dels till signalerna som man vill skicka till kommunens invånare. Tidigare har man inte haft några stora samlingssalar i Bollebygd, säger han.

— Så man ska inte behöva boka en tid, utan komma hit när man vill umgås. Detta är ju Bollebygdsbornas pengar, genom skatten, och då är det viktigt att så många som möjligt känner sig som hemma.

Kyrkobesökarna tågade från gudstjänsten i kyrkan till invigningen av det nya församlingshemmet i Bollebygd.
Kyrkobesökarna tågade från gudstjänsten i kyrkan till invigningen av det nya församlingshemmet i Bollebygd.Foto: Håkan Rosenqvist

Invigningen var först planerad till november förra året, men på grund av pandemin var det hela tvunget att skjutas fram. Att saker och ting nu återgått till det normala är väldigt välkommet, säger Sven Hertzman.

— Så många äldre har suttit hemma, så reaktionerna har varit väldigt positiva.

Den som faktiskt ritat byggnaden i fråga, arkitekten Ante Flygare, befann sig även han på plats. Han berättar hur planerna för byggnaden har fått ändrats en del sedan han fick uppdraget 2018, men att han känner sig väldigt nöjd med slutresultatet.

— Det känns väldigt, väldigt bra. Det blev som vi hade tänkt.

Fredrik LindblomSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons