Annons

Blir granne med Biltema

Derome Byggvaror etablerar sig i Viared, bredvid Biltema.
Borås • Publicerad 10 juni 2014

– Borås är ett oerhört viktigt område med stark tillväxt, säger Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Derome Byggvaror är inriktade på professionella byggare och har sedan tidigare ett säljkontor i Borås och närmaste byggvaruhandel i Skene och även en nyöppnad butik i Alingsås. Att man nu etablerar sig på Viared norra, granne med Biltema på en knappt 22 000 kvadratmeter stor tomt och med ett 6 000 kvadrat stor bygghandel motiverar vd Carl-Tore Bengtsson med följande.

Annons

– Som centrum i Sjuhäradsbygden ser vi Borås som drivande i ökad byggnation.

– Ett heltäckande kvalitetsutbud och lokala trävaror kommer att kunna erbjuda den fullservice och logistik som byggare idag eftersträvar.

Derome Byggvarors vd betonar också det lokala intresset och fokuset på trä från Borås stads sida i projektet Trästad, vilket passar träindustrikoncernen bra.

– Som en del av träindustrikoncernen Derome arbetar vi även aktivt med att kunna erbjuda närproducerade trävaror. Timmer köps upp från området och genom bygghandeln förs skogsvaran tillbaka till Sjuhäradsbygden.

Bygghandeln som uppförs i Viared bredvid Biltema kommer också följdriktigt att vara bygd i trä. Utöver själva byggsortimentet så kommer fastigheten att inrymma ett anpassningssnickeri och en mur- och putsavdelning. Byggvaruhandeln kommer att öppnas andra halvåret 2015 och Derome är nu i färd med att rekrytera personal för de 17-18 tjänster i varuhuset. Platschef på Derome Byggvaror i Borås blir Dan Wilhelmsson som idag har motsvarande tjänst i Skene.

Totalentreprenör för bygget blir RO-Gruppen.

– Vi hade tomten och hade ursprungligen tänkt uppföra vårt nya huvudkontor där, men fick tillgång till den tomt där vi finns idag, säger Pär Jorstadius, en av ägarna till RO-Gruppen och vice vd.

– Men sedan började vi föra samtal med Derome. Och läget passade dem bra. Det är bra för Borås med en aktör till inom byggvarubranschen.

Derome kommer att äga hela fastigheten.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons