Annons

Bildextra: Fångarna på Byttorp

I dag kom Fångarna på Fortet till Byttorpsskolan.
Borås • Publicerad 12 februari 2014
Foto: 

Men istället för programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin och ett antal kändisar som tävlade så var det elever och lärare som deltog.

– Det är jättekul och vi var väldigt bra, tycker Mohamed Ahmed Ali, 9 år.

Annons

I dag var det dags för "Fångarna på Byttorp"; en årligt återkommande aktivitet som Byttorpsskolans fritids ordnar.

– Vi har anordnat det här i minst tio år. Förut hade vi riktiga fängelsehålor, men en del blev rädda för att gå in i dem, så nu kör vi i klassrummen och korridorerna, säger förskoleläraren Mimmi Thorén, som följde med grupp 13 runt på de olika stationerna.

Till Fångarna på Byttorp inbjuds också Särlaskolans och Hestra Midgårds fritidsverksamheter, och i grupper ska de genomföra aktiviteter i tio celler med olika grenar, som att två och två ihopbundna i armar och ben hänga tvätt, att fylla vattenkar, hitta nycklar gömda i hinkar med olika innehåll eller hitta rätt nycklar till rätt lås.

På en station skulle grupp 13, eller "Ostbollarna" som de själva döpt sig till, gissa vem kändisen på en bild var och sedan sjunga en låt av personen. Och det gick bra för gruppen. När en bild på Yohio dök upp skrek de samspelt hans namn innan de börjar sjunga på hitlåten "Heartbreak hotel". Bilden på Elvis däremot var lite svårare.

– Kan det vara Justin Bieber, gissar Ivar Persson, 8.

Alla grenarna går på olika sätt ut på att samarbeta med varandra i gruppen.

– Från början var det mer enskilt, men nu har vi utvecklat det till mer samarbetsövningar, säger Mimmi Thorén.

Barnen har svårt att välja vilken av utmaningarna som var bäst.

– Luftsnabel var rolig. Då skulle man ha strumpbyxor på huvudet med en tennisboll i och välta flaskor. Det var svårast med de stora som var fyllda med mycket vatten, säger Rut Larsson, 8.

Johanna Rapp
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons