Annons

Besöksrekord på BT:s webb!

Borås Tidning fortsätter att slå nya rekord på webben. Förra veckan besökte 274 728 människor BT.se.
Borås • Publicerad 3 november 2014
BT:s redaktion.
BT:s redaktion.Foto: Lennart Magnusson

– Fantastiskt roligt, jublar BT:s webbchef Eric Klefberg.

Borås Tidnings hemsida, BT.se, har haft en stabil uppgång i antal besökare under hela året. Innan förra veckan hade antalet besökare ökat med 20 procent från årets början, och hemsidan hade ett snitt på 121 039 unika besökare per vecka.

Annons

Det tidigare rekordet, från vecka 47 i fjol, var på 197 687 besökare. Men det rök alltså all världens väg under den gångna veckan när 274 728 unika besökare var inne på BT.se. Bland de mest lästa artiklarna var de om Klas Ingessons tragiska bortgång, 14-åriga Almas debattartikel "Killar är kungar - tjejer är horor" och händelserna på Borås Arena där en inkastad smällare exploderade i en brandmans ansikte.

– Det var en väldigt speciell vecka, med 14-åriga Almas debattartikel och Klas Ingessons tragiska död. Och sen nyheten om att Micael Persson i Svenljungas kommunstyrelse har en bakgrund inom Bandidos. Vi har haft bra nyheter, och en bra mix, som visar att vi är på rätt spår med vår satsning, säger Eric Klefberg, webbchef på BT.se.

Sedan i oktober månad arbetar en grupp BT-reportrar med ett renodlat webbfokus, vilket innebär att mer material än någonsin tidigare nu hamnar direkt på BT.se.

– Vi har medvetet satsat hårt på webben den senaste månaden, och det är väldigt roligt att det gett ett sådant tydligt resultat.

I början på nästa år kommer fler nyheter som rör BT.se att lanseras. Bland annat kommer en helt nydesignad hemsida att presenteras som, förutom att vara betydligt snyggare och ge fler valmöjligheter än den nuvarande, också ska förenkla navigationen på sajten för alla besökare.

– Det här är bara början på en stor webbsatsning, säger Eric Klefberg.

Topplista på BT.se vecka 44

1) Debatt: Killar är kungar - tjejer är horor

2) Brandmannen berättar: "Kan inte förstå att det är jag på bilderna"

3) Klas Ingesson död: "Beskedet kom som en chock"

4) Så smugglas bengalerna in

5) Anders Svensson: "Då välkomnade han mig in i åtta-klubben"

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons