Annons

Besökarna i city ska kartläggas

Hur besökarna rör sig i city, var de stannar och hur länge, är information som kan vara guld värd för handlare. I höst installeras ett system som via mobiltelefonerna mäter just det.
Borås • Publicerad 5 juli 2014
Foto: Skiss Bumbee labs

– Det är klart att en ny handlare som vill etablera i Borås vill veta hur folk rör sig, säger Erik Williamson, Centrumfastigheter i Borås.

Det är fastighetsägarna i centrum, genom intresseorganisationen Centrumfastigheter i Borås, BoråsBorås TME och Knallelandsgruppen som gemensamt kommer att installera så kallade besöksräknare vid handelsstråken i Borås.

Annons

– Vi kommer att kunna registrera antalet besökare och se hur de rör sig, säger Erik Williamson som är ordförande för Centrumfastigheter.

Initiativet kommer från samrådsarenan, ett nätverk mellan näringslivet och Borås stad, och ska ses som en konsekvens av den handelsutredning som startades för några år sedan. Syftet är att göra Centrum och Knalleland attraktivare och knyta dessa två närmare varandra.

– Det här är ett led i att få ett bättre utbud, vilka stråk som är välbesökta. Det är också ett sätt att se att de åtgärder vi gör ger resultat, säger Erik Williamson.

Läs mer på eBT eller i dagens tidning.

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons