Annons

Bella – förstfödd sjuhäring 2008

Årets första Sjuhäradsbo och Bollebygdsbo blev en söt liten fröken, Bella Johansson från Hindås. Klockan 09.51 på nyårsdagens morgon såg hon dagens ljus och blev första bebisen 2008 på SÄS i Borås.
Borås • Publicerad 2 januari 2008
Blev det en flicka, ska hon heta Bella. Om det var föräldrarna Linda Johansson och Leif Jägerbrand från Hindås helt överens. Och en liten Bella blev det, parets förstfödda, som också blev årets första Sjuhäradbo.
Blev det en flicka, ska hon heta Bella. Om det var föräldrarna Linda Johansson och Leif Jägerbrand från Hindås helt överens. Och en liten Bella blev det, parets förstfödda, som också blev årets första Sjuhäradbo.Foto: Lisa Hjertén

Dagen efter förlossningen sover lilla Bella lugnt, och till synes mycket tillfreds med tillvaron, på mamma Linda Johanssons mage, med pappa Leif Fägerbrand som ivrig beundrare bredvid.

Lilla Bella är parets första barn och skulle enligt beräkningen komma till världen 23 december. Men hon lät vänta på sig ända till nyårsaftons kväll.

Annons

– Vattnet gick vid 18-tiden och vi åkte in till förlossningen, berättar pappa.

Väl där, visade det sig att tösen låg med stjärten före, varför beslutet blev att förlossningen skulle ske genom kejsarsnitt.

– Men eftersom det var nyårsaftons kväll, ville vi att hon skulle födas på rätt sida om 12-slaget, berättar föräldrarna.

Så förlossningen planerades till morgonen, när dagpersonalen trätt i tjänst. Dottern föddes klockan 9.51, 3 650 gram tung och 49 centimeter lång.

Både mamma och pappa öser lovord över personalen.

– De har varit så fantastiskt duktiga. Vi har blivit så otroligt väl bemötta av var enda en. Det har varit helt fantastiskt bra, säger de.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons