Annons

"Behåll p-platserna i centrum"

Det är nog nu. Stryp inte Borås centrum mer och behåll de gatuparkeringar som fortfarande finns kvar. Butiksägarna i Borås city känner stark oro över utvecklingen i centrum.
Borås • Publicerad 15 juni 2013
Kenneth Olofsson och Anna Dahl, talespersoner för butikerna i Borås, oroas över att biltrafiken stryps allt mer i centrumkärnan och att gatuparkeringar försvinner.
Kenneth Olofsson och Anna Dahl, talespersoner för butikerna i Borås, oroas över att biltrafiken stryps allt mer i centrumkärnan och att gatuparkeringar försvinner.Foto: Jan Pettersson
Foto: 

– Vi vet att folk undviker centrum för att det är så svårt med närhet till parkeringar, säger Anna Dahl, talesman för butikerna i city.

Det är förslagen i den senaste utredningen, EU-projektet Quest, som BT skrev om för en knapp vecka sedan, som fått handlarna i centrum att reagera.

Annons

– När vi såg det här tänkte vi ”vad handlar det här om? Här har vi missat en viktig process och vill gärna vara med”. Butikerna är ju den största gruppen i stan och som hela tiden arbetar för att utveckla och öka trivseln i stan. Parkeringsfrågan har varit högst på vår agenda i flera år, säger Anna Dahl som driver Kurragömma och är en av två talespersoner för nätverket Butikerna i Borås.

Syftet med Quest-projektet är att analysera och förbättra kvaliteten på arbetet, med hållbara resor och transporter. I Borås har man valt att rikta in sig på parkeringsfrågan.

Läs hela artikeln i dagens BT eller i e-tidningen, samt listan över samtliga centrumnära p-platser.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons