Annons

Barnen ska tillbaka till Hedvigsborgsgården

Huvudspåret är att flytta tillbaka alla förskolebarn till Hedvigsborgsgården – trots att ingen vet varför barnen blev magsjuka.
Borås • Publicerad 5 februari 2014

– När och hur det ska ske vill vi först diskutera med föräldrar och personal, säger Rune Henriksson på lokalförsörjningsförvaltningen.

Det sker på ett stormöte vecka åtta. Då levereras också slutrapporten kring turerna på förskolan där barn av oklar anledning har drabbats av svåra diarréer och magsmärtor sedan hösten 2009. Förklaringen kan varken kopplas till vattnet eller mögel som hittades i fastigheten förra året.

Annons

– Huset har inga tekniska brister. Fastighets- och verksamhetsperspektiv talar för att flytta tillbaks alla tre avdelningarna. Det finns föräldrar som uttalar att det blir för jobbigt att köra barnen till Götagården där de vistas tillfälligt sedan i höstas, säger Rune Henriksson.

Fast så länge som det saknas svar på varför barnen blev sjuka så finns risk för att nya besvär uppstår. Styrgruppen ska ta fram en beredskapsplan på åtgärder vid ett sådant scenario.

Föräldern Ann Stålbrand vet inte hur hon ska ställa sig till styrgruppens besked.

– Det är sjukt frustrerande att inte få svar. Om de tänker använda våra barn som testpersoner så vet jag inte vad jag gör, säger hon.

Läs mer i onsdagens BT eller i e-bt.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons