Annons

Återvinningsstationer tas bort på Trandared: "Inte hittat platser"

Två återvinningsstationer på Trandared försvinner inom kort.
Borås • Publicerad 14 februari 2014
Foto: 

Några nya platser finns än så länge inte i planeringen.

Det är återvinningsstationerna på Söderdalsgatan och Söderforsgatan på Trandared som senast den 1 april ska tas bort. Det görs på grund av att nya hus byggs i området och marken därför behövs till det.

Annons

– Vi letar efter nya platser för bägge två, men har inte lyckats hitta till någon av dem. Jag hoppas verkligen att vi kan hitta en ny plats på Trandared för där kommer att finnas ett stort behov, säger Magnus Örnborg, regionchef för Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI AB, som ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar.

Efter att de två återvinningsstationerna försvunnit finns bara en station kvar på Trandared vilket är den som ligger vid Kransmossens idrottsplats.

I Gånghester kommer däremot en återvinningsstation snart att vara på plats. FTI AB har nyss beviljats bygglov för stationen och tanken är att den ska vara på plats någon gång under året. Den ska ligga på Stora vägen i Gånghester.

– Det borde gå att göra ganska fort.

FTI AB håller på med ett upprustningsarbete vad gäller återvinningsstationerna i Borås. Sedan tidigare har ett tjugotal stationer förnyats med nya krantömmande behållare. Just nu pågår arbetet med att modernisera ytterligare fem stationer enligt samma tanke. De fem finns på Norrby, Byttorp, Norrmalm, Hestra och Hulta. När det arbetet är klart ska FTI AB se över om stationer i ytterområdet ska moderniseras.

– Ytterstationerna kommer inte bli likadana som de i centrum, där behövs större behållare, säger Örnborg.

FTI AB ser även över om det är möjligt att placera ut två helt nya stationer i Borås.

– Vi tittar lite på att kunna få till en vid City Gross i Viared och en vid Ica Maxi vid Åhaga. Det är två ställen som skulle behöva stationer.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons