Annons

Åtal för terror mot ex-flickvän

En 42-årig boråsare har åtalats för långvarig terror och misshandel mot sin före detta flickvän.
Borås • Publicerad 23 februari 2010

Mannen kunde av allt att döma inte acceptera att förhållandet var över och misstänks för flera fall av misshandel, hot, ofredande, överträdelse av besöksförbud samt hemfridsbrott.

Terrorn mot den före detta flickvännen ska ha pågått under från sommaren förra året till slutet av januari i år.

Annons

En gång ska han ha trängt sig in i hennes bostad och slängt omkull henne på golvet och därefter dunkat hennes huvud i golvet. Vidare satte han sig på henne och knäade henne i magen. Vid ytterligare två tillfällen utsattes kvinnan för misshandel.

Vid ett stort antal tillfällen ska han ha hotat att misshandla eller döda henne och när hon en gång polisanmälde honom hotade han att slå ihjäl henne om hon inte tog tillbaka anmälan. Vidare ska han i ett stort antal telefonsamtal och sms ha kallat henne för kränkande tillmälen som till exempel "alkoholisthora". Dessutom ska han ha beställt varor och tjänster från olika företag i hennes namn och falskeligen ha anmält till länsstyrelsen att hon misshandlade och vanskötte sina husdjur.

Ett föreläggande om besöksförbud ska inte ha stoppat honom att försöka ta kontakt med henne öga mot öga och per telefon flera gånger.

42-åringen ska dessutom via sms ha hotat att döda eller skada en annan man.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons