Annons

Åtal för rån mot närbutik i Borås

En 16-årig boråsare åtalas för rånet mot Trandareds närbutik som skedde i slutet av november förra året.
Borås • Publicerad 23 februari 2011

Det var sammanlagt tre ungdomar som kom in i butiken och tvingade till sig 2000 kronor genom att hota butiksinnehavaren med kniv.

16-åringen greps senare och identifierades som en av de misstänkta rånarna. För polisen har han också medgett att han var delaktig i rånet.

Annons

Ett par veckor före rånet ska han ha brutit sig in i ett kafé på Hulta torg genom att krossa en ruta. Bytet vid inbrottet blev 5000 kronor i kontanter.

Dessutom ska 16-åringen flera gånger ha skallat och slagit en person i ansiktet på grund av att denne tänkte polisanmäla honom. 16-åringen hotade också med att döda offret och dennes anhöriga om han kontaktade polisen. Hoten upprepades några veckor senare i flera sms till offret. På grund av dessa händelser har han även åtalats för misshandel och övergrepp i rättssak.

Slutligen åtalas han för att ha burit kniv på allmän plats.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons