Annons

Artiklar om EU-valet gratis på bt.se

Från och med nu låser Borås Tidning upp allt som skrivs om EU-valet. Anledningen är att flera ska kunna ta del av informationen inför valet den 26 maj.
Borås • Publicerad 9 maj 2019

– Vi har ett uppdrag att göra samhällsnytta och vara en demokratisk arena och då är det angeläget att så många som möjligt får ta del av vår EU-valbevakning, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.

BT gjorde samma sak inför valet i höstas.

Annons

– Vi behöver absolut ta betalt för vår journalistik, men också se när det är viktigt att göra undantag för det, säger Stefan Eklund.

Under valrörelsen i somras var dock materialet upplåst under längre tid.

– Valrörelsen inför valet till Europaparlamentet är kortare, egentligen är det först nu det har kommit igång ordentligt, säger Hanna Grahn, som leder EU-bevakningen på redaktionen.

Under våren har ett antal större satsningar inför EU-valet presenterats i BT, det har bland annat handlat om jordbruksstödet, valdeltagande, och den växande högerpopulismen.

– Utmaningen för oss som lokaltidning är att visa på EU-valets relevans för våra läsare här i Sjuhärad. Till helgen kommer en stor intervju med de kandidater från Borås som står högst upp på valsedlarna i valet till europaparlamentet, och nästa helg handlar det om klimatet, en fråga som berör oss alla.

På bt.se finns också en valkompass att göra inför valet till Europaparlamentet.

– Nu kommer förstås en del av vår kraft att gå åt till att bevaka politikerbesök i Sjuhärad, säger Hanna Grahn.

Nedan några av de artiklar BT publicerat inför EU-valet:

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons