Annons

ARN råder Media Markt betala ersättning för datorbatteri

Allmänna reklamationsnämnden, Arn, rekommenderar Media Markt att betala ersättning till en kvinna från Borås för fel på ett datorbatteri.
Borås • Publicerad 18 april 2011

Det var i mars förra året som Boråskvinnan köpte en dator på Media Markt i Göteborg. I september upptäckte hon att datorn inte längre kunde ladda batteriet. Hon hade ett års garanti på datorn och lämnade därför in den till affären. Hon fick emellertid tillbaka datorn utan att felet åtgärdats, samtidigt som hon var tvungen att betala 500 kronor bara för att få tillbaka datorn.

Kvinnan yrkade därför på ersättning från Media Markt på 2 585 kronor för byte av batteri och för felsökningsavgiften på 500 kronor.

Annons

Media Markt har dock motsatt yrkandet och menar på att det enligt konsumentköplagen är sex månaders garanti på förbrukningsvaror, så som batterier.

Men att den ettåriga garantin inte täcker hela datorn framgick inte i det kvitto kvinnan fick och nu rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden Media Markt att betala kvinnan den yrkade summan.

Madeleine Korneliusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons