Annons

Arkiv: Iskallt läge mellan mor och dotter

Det blir inget varmt mor-dotterförhållande mellan giraffkon Baridi och hennes kalv.
Borås • Publicerad 25 februari 2010
Slurp! Den mödosamma och tidskrävande flaskmatningen fortsätter. Mamman har helt tappat intresset för sin kalv.
Slurp! Den mödosamma och tidskrävande flaskmatningen fortsätter. Mamman har helt tappat intresset för sin kalv.Foto: Borås Djurpark

– Hon har helt tappat intresset, säger Bo Kjellsson, driftschef på Borås Djurpark.

BT berättade i förra veckan om nedkomsten i djurparken. Kokalven föddes utan komplikationer på onsdagen, men när det var dags för anknytning och di tog det stopp. Mamma Baridi visade ett mycket svalt intresse för sin förstfödda och personalen fick börja med flaska.

Annons

Då fanns fortfarande ett visst hopp eftersom hon hade varit framme och nosat på flickan – en vecka senare är det hoppet borta.

– Mamman är inte alls intresserad av henne längre, och hon får inte dia. Nu har vi tagit beslutet att flaska henne fullt ut, säger Bo Kjellsson.

Arbetet med att mata kalven är mödosamt och tidskrävande och det kan dröja länge innan hon klarar sig på egen hand.

– Målet är att minska på mjölken successivt och gå över mer och mer till fast föda. Det är svårt att säga hur lång tid det kan ta, men säkert flera månader. Naturligt diar de i ungefär ett år.

Då och då släpper man in giraffkon Kiraka som fick kalv för ett år sedan. Tanken är att vänja den lilla vid andra giraffer.

– Det ska ju bli en giraff av henne, inget annat, säger Bo Kjellsson.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons