Annons

Arenabolaget vill bygga ut Borås Arena ytterligare

Borås Arena AB vill inleda diskussioner med Borås Stad om tillbyggnad av Borås Arena.
Borås • Publicerad 29 februari 2008

I första hand vill man utreda möjligheterna att bygga till kortsidorna på arenan, för sittande publik..

Det är UEFA (Europeiska fotbollsunionens) krav på sittplatser som gör att Arenabolaget vill få en diskussion med Borås Stad.

Annons

När UEFA kräver mer sittplatser istället för ståplatser, kommer Borås Arena att få minskad publikkapacitet. Borås Arena kommer bara att kunna ta in 14 000 åskådare, vilket blir för lite enligt Arenabolaget.

Enligt Borås Stad tar arenan idag emot 10 000 på sittplats och 7 800 på ståplats. När ståplatserna minskas enligt UEFAs nya regler, måste arenan byggas till för att få en publikkapacitet som motsvarar dagens krav.

Arenabolaget vill bygga till sittplatser på kortsidorna, men också kunna behålla en del ståplatser. UEFA kommer bara att tillåta 20 procent stående vid de Allsvenska matcherna.

– Vi vill behålla en hög publikkapacitet på Borås Arena, även efter UEFA:s nya regler säger Sture Svensson i Borås Arena AB och Elfsborgs styrelse.

Naturligtvis handlar våra diskussioner med Borås Stad också om ytterligare kiosker och toaletter. Diskussionerna bör vi föra med Fritids och turistnämnden och kommunstyrelsen. Det är viktigt att Borås Arena uppfyller kraven både för allsvenska matcher liksom för internationellt spel inom UEFA-cuperna tillägger han.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons