Annons

Arbetsprojekt får mindre pengar

Projekten Vitryssland, Substral och Compass får mindre pengar nästa år.
Borås • Publicerad 16 december 2008

I stället är tanken att en del av dem som har en plats här skall få sysselsättning i kommunens återbruksverksamhet.

Projekten, som tar emot långtidsarbetslösa eller andra som har svårt att hitta en plats på den ordinarie arbetsmarknaden, får mindre pengar än de begärt nästa år.

Annons

Kommunens enhet för arbetsmarknadsinsatser har fått en budget som inte medger begärda bidrag fullt ut.

– Vi har krav på en budget i balans och då måste vi dra ner, säger Hans Johansson, chef för arbetsmarknadsinsatser.

Skulle projekten få vad de begärt varnar han för att det inte blir några pengar till feriejobb och passungdomar i sommar.

I stället skall en del av dem som i dag är med i de olika projekten kunna slussas över till kommunens nya verksamhet Återbruk, en stadigvarande verksamhet där man tar hand om renovering av möbler, bilvård och annat.

Minst 100 personer beräknas kunna få sysselsättning här när verksamheten blir fullt utbyggd.

Studieförbundet Vuxenskolan, som driver projekten Compass och Substral hade begärt 5,2 respektive 2,5 miljoner kronor men får nu bara fyra respektive två miljoner kronor. Stiftelsen Vitryssland får nästan 100 000 kronor mindre än begärt.

När kommunstyrelsen tog beslutet om tilldelningen ville den socialdemokratiska gruppen öka anslagen för de tre projekten så att de nästan skulle få det de begärt, men förslaget röstades ner.

– Det är fel läge att göra neddragningar, menade Lena Palmén (s) med hänvisning till det försämrade läget på arbetsmarknaden.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons