Annons

"Är inte lätt att få fram tomma lägenheter"

Ingen ska sättas på bar backe.
Borås • Publicerad 3 augusti 2014

Det är svaret till de oroliga hyresgästerna i rivningsfastigheterna på Skaraborgsvägen och Alidelundsgatan.

– Det är inte lätt att få fram tomma lägenheter. Hade vi i kommunen haft några tomma bostäder som stod och väntade hade vi ju redan löst det här, men det har vi ju inte, säger Lars Nordin, förvaltningschef för lokalförsörjningsförvaltningen.

Annons

Det finns i nuläget ingen tidsplan för när rivningen av husen ska starta. Någon sådan kommer inte göras förrän husen står tomma.

– Om det är så att något hus blir tomt före de andra kan man tänka sig att vi river det och låter de andra stå kvar i väntan på att de blir tomma. Den sista oktober är ett mål för när vi vill att det här är löst, är det inte löst då får vi ju skjuta fram datumet. Det är så jag ser det i alla fall.

– Det är viktigt att vi som kommun sköter det här på ett bra sätt. Det får ta den tid som behövs, vi jobbar med det och gör så gott vi kan, säger Lars Nordin.

Kommunstyrelsen beslutade i mars i år att genomföra rivningen av de tre fastigheterna.

Anledningen till att riva fastigheterna är för att skapa en ny entré till området vid Borås djurpark och Borås simarena och för att ge en bättre tillfart till Knalleland från norr.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons