Annons

Ännu en häktad för nyårsbråket

En 19-årig boråsare häktades i dag som misstänkt för grov misshandel av en entrévärd vid kårhuset på nyårsnatten.
Borås • Publicerad 7 januari 2008

Hans 18-årige bror sitter redan häktad för misshandeln och för att ha tryckt in en raket i munnen på en kvinna.

Den äldre brodern greps i fredags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Enligt uppgifter till BT kontaktade han själv polisen.

Annons

Både 19-åringen och hans yngre bror kopplas till ett gäng som härjade i Borås på nyårsafton. Raketer sköts mot folk som samlats vid vattentornet för att fira tolvslaget. Senare på natten misshandlades killen som vaktade entrén vid kårhuset.

19-åringen dömdes för drygt ett år sedan till skyddstillsyn och samhällstjänst för misshandel i sex fall, med mera. Han har också förekommit i andra brottsutredningar.

– När det gäller misstankarna så erkänner han misshandel, men han bestrider skäl för häktning, sa försvarsadvokaten Christer Svedberg vid häktningsförhandlingen.

Killen erkänner att han slog till entrévärden, fast anser inte att misshandeln var grov.

Kammaråklagare Stefan Johansson vill inte närmare kommentera utredningen:

– Flera personer återstår att höra och det bör inte läsa sig till vad som kommit fram, säger han.

En tuff attityd är det som gäller för gänget som härjade på nyår. En kompis till de häktade bröderna har i ett mail till BT försvarat dådet vid kårhuset:

– Den där killen är inte ens en vakt, för att vara det måste man ha licens och gå kurs där man lär sig att inte hoppa på folk hur som helst. Men det var tydligen vad han gjorde. Han vann första matchen med åkte sen på stryk, skriver kompisen till BT.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons